Utskick juni 2009                              
Den blomstertid nu kommer


Just nu stojjas det vilt från lastbilsflak och annat här inne i Göteborg. Det är en välkommen kontrast och en  påminnelse om den entusiasm som skapar framtiden. Jag har en del samarbeten med yngre förmågor, och det är väldigt nyttigt. Samtidigt som de inbillar sig att de kan lära sig något av mig vad gäller rekrytering och coachning, så tolkar jag mitt
uppskattande av dem som ett tecken på att jag inte blivit helt luttrad och cynisk. De är en påminnelse om att erfarenhet och kunskap är utan värde om de inte paras med livskraft & motivation.

Jag springer förresten ibland i Änggårdsbergen här i Göteborg - en underbar natur som ibland påminner om mitt barndoms Ångermanland (jag smög försiktigt förbi en stor älg som åt på en buske nära stigen, förra sommaren! Skall erkänna att jag spanade in närmaste träd att klättra upp i, innan jag rörde mig framåt). Mellan Änggårdsbergen och Slottskogen ligger Botaniska Trädgården - om du inte har varit där, och har möjlighet, så rekommenderar jag en tripp dit just nu. Bilderna från rosorna på denna sida är bara några dagar gamla, tagna med 3 megapixlars mobilkamera. Man behöver inte vara botanikfreak för att uppskatta alla färger och dofter.

(Nej, ankorna ovan är INTE menade som en illustration till min löpträning. De ville inte ställa upp på bild, trots att jag sa att de kan bli berömda och få egen tv-show och välbesökt blogg. Kloka ankor. De tycker nog att vi människor kan behålla mycket av det vi utvecklat, för oss själva. Jag är säker på att det är därför de hånskrattar elakt när jag kutar förbi dem.)

Här nedan är en bild som du nog inte klarar av att gissa vad den föreställer. Den är tagen vid 19-tiden i Japanska trädgården i Botaniska. Man kan se detta om  man knallar igenom där vid den tiden, om solen skiner ...
Om du mot förmodan vet vad den visar, så vinner du en generös offert på nästa uppdrag :-)
Nu, en liten anekdot från den faktiska verkligheten:
Jag gick förbi lågstadieskolan här i Haga förra veckan. Där på en infartsbom sitter en liten tjej i sjuårsåldern, och gapar högt till sina kompisar inne på skolgården - "Sist in - först ut!"
Vad ger du mig för den?
I vilket fall. Jag har ägnat en del av tiden i vår åt att bygga nätverk och har nu tassarna in i en del riktigt rejäla syltburkar. Det är bara att hoppas att det fylls på sylt i dem snart! Samtidigt gör jag utöver rekryteringsjobb en del så kallat omställningsarbete och jobbcoachning, både åt företag och åt staten (jag blev godkänd som leverantör av jobbcoachning till Arbetsförmedlingen - tillsammams med 90 andra göteborgföretag i branschen! Men arbetslösa är det tyvärr ingen brist på i dag.)

FOKUS Rekrytering är på stand by hela sommaren, för intern personaltestning i utvecklingssyfte, för rekryteringsuppdrag, intervjuer etc. Om du vet att du behöver ny personal efter sommaren så finns det många kvalificerade som står och stampar och är intresserade att söka. Jag kan ordna ett uthyrningsupplägg som i princip innebär provanställning, men som ibland är enklare att starta med, där rekryteringsavgiften fördelas på tre månader, och du får en faktura per månad istället för löneutgift. Varefter du antingen anställer/provanställer eller nöjer dig med det. 

Avslutningsvis, nedanstående lilla film är ett aktuellt mästerverk.

Det var allt för denna gången.

Med vänliga hälsningar,

Bengt Alvång
0704-837800
bengt@fokus.nu